Sociale angst oplossen met hypnose? Het kan!

Wij gebruiken hypnose om jou te verlossen van sociale angst.

Hulp is nabij

Overwin sociale angst

Hypnose kan een onzichtbaar veiligheidsdeken bieden waardoor je sociaal gemak kan ontwikkelen en verlegenheid kan overwinnen.

Het is echt frustrerend en verontrustend om mensen in je omgeving te zien genieten, gemakkelijk met elkaar praten en lachen en om jezelf helemaal buitengesloten te voelen.

Iedereen kan last krijgen van verlegenheid en sociale angst en het kan sociale gelegenheden moeilijk maken. Het kan ervoor zorgen dat je niet weet wat je moet zeggen of dat je je ongemakkelijk, verloren of ondergeschikt voelt. 

Je zou wel door de grond willen zakken of je zou willen dat er een toverstaf bestond om je verlegenheid om te toveren in vertrouwen en gemak.

abstract shapes
quote

Onze filosofie

Wij geloven dat je voluit mag genieten van je leven.

Maak nu een afspraak

Boek makkelijk uw sessies met ons online afsprakensysteem.

pijl
abstract shapes

Bestaat sociaal gemak echt?

Sociale angst komt veel vaker voor dan veel mensen zich realiseren. Zelfs mensen die heel zelfverzekerd en sociaal lijken kunnen zich vanbinnen doodsbang voelen. Ze zijn misschien alleen wat beter in het verbergen van deze gevoelens.

Dit roept enkele vragen op – bestaat er echt zoiets als sociaal gemak? Zijn al die blije en lachende mensen echt zo, of doen ze ‘alsof’? Is je gewoon zelfverzekerd gedragen de oplossing voor sociaal ongemak?

Een 'sociale act' opvoeren om verlegenheid te overwinnen?

Nu is het wel waar dat als je ‘doet alsof’ je jezelf zelfverzekerd en op je gemak voelt het kan helpen om gemakkelijker met sociale situaties en werksituaties om te gaan. Dit is ook wel bekend als ‘fake it till you make it’ en het werkt vrij goed.

Als je iemand die sociaal is kopieert en doet wat diegene ook doet, dan zal je merken dat het ook voor jou gemakkelijker gaat worden.

Voor sommige mensen zal het verbeteren van hun ‘act’ genoeg zijn om ze te helpen zich echt op hun gemak te voelen in gezelschap. 

Voor andere mensen kan er nog steeds een beetje ongemak en angst schuilen achter een competente en sociale buitenkant, wat echt plezier in de weg kan gaan staan. Meestal komt dit doordat je het juiste gedrag hebt aangeleerd, maar nog steeds wordt meegesleept door de oude onbewuste programmering.

abstract shapes

Waarom sommige mensen last blijven hebben van verlegenheid

Kijk, om je echt op je gemak te voelen in het gezelschap van anderen, in allerlei verschillende situaties, moet je het gevoel krijgen dat je op hetzelfde niveau zit als andere mensen. 

Je hebt evenveel recht om aanwezig te zijn, om dingen te zeggen, om gehoord te worden en om plezier te maken, net zoals alle andere aanwezigen.

Als je merkt dat je het gevoel hebt dat je er niet helemaal bij hoort, of dat je ervan overtuigd bent dat niemand je mag of geïnteresseerd in je zou kunnen zijn, dan geeft dit aan dat er iets niet klopt.

Maar wat klopt er niet?

Verlegenheid is een natuurlijk onderdeel van het opgroeien waar de meeste mensen uiteindelijk overheen kunnen groeien en zelfverzekerde volwassenen worden. 

Maar de hoge emoties rondom sociaal doen als je jong bent, kunnen een ‘conditionerend’ effect hebben, waardoor je met angst kunt reageren op sociale gebeurtenissen in plaats van met opwinding en plezier. 

Na een tijdje wordt dit een automatisch reactie en kan het beginnen te voelen alsof het deel uitmaakt van je ‘identiteit’ – en dat het blijvend is.

Maar het is niet blijvend.

abstract shapes
abstract shapes

Verlegenheid is hoe en niet wie – dus het kan veranderd worden

Met angst of verlegenheid reageren op sociale situaties is niet ‘wie je bent’, maar alleen maar wat je ‘geleerd hebt om te doen’. Het voelt ‘normaal’ voor jou, maar niet omdat het deel uitmaakt van je identiteit, maar omdat het is wat je vaak doet.

Kortom, het is gewoontegedrag geworden. En hoewel gewoontes aanvoelen alsof ze moeilijk te veranderen zijn, zijn je hersenen eigenlijk in staat om dergelijke schijnbare instinctieve patronen te updaten.

Hypnose gebruiken om sociale angst te overwinnen

Wij gebruiken de kracht van hypnose om je onderbewustzijn te heropvoeden (het gedeelte van instinctief patroongedrag).

Deze hypnosesessies zullen je onderbewustzijn in staat stellen om oude, nutteloze patronen in sociale situaties los te laten en nieuwe patronen aan te leren waar je wat aan hebt en wat je sociale leven zo veel aangenamer en dankbaarder zullen maken.

Het gebruik van hypnose kan verlegenheid elimineren en nieuwe patronen creëren die je in staat stellen om echt sociaal gemak te ervaren en om verder te gaan dan gewoon een goede act opvoeren.

Na de hypnosetherapiesessie zal je merken dat

 • je jezelf verrast met hoe spontaan je in de buurt van anderen bent
 • je je veel relaxter voelt in allerlei verschillende sociale situaties
 • je oude angst gewoon niet meer aanwezig lijkt te zijn
 • je echt gaat genieten van sociale interacties
abstract shapes
abstract shapes

Maak nu een afspraak

Boek makkelijk uw sessies met ons online afsprakensysteem.

pijl

Sociale fobie kan succesvol opgelost worden met hypnose

Alle vormen van sociale angst / sociale fobie kunnen succesvol verholpen worden met het gebruik van hypnose en hypnotherapie. In veruit alle gevallen kunnen de symptomen volledig worden opgelost door een unieke vorm van hypnose en hypnotherapie.

Ik heb een breed scala van klanten met succes geholpen die last hadden van sociale angst.

Sociale fobie of sociale angst is de tweede meest voorkomende fobie die mensen kunnen hebben. Een breed scala van mensen van verschillende leeftijden, geslacht, ras en achtergrond heeft deze angst of fobie. Officiële statistieken tonen dat ongeveer 13% van de bevolking in meer of mindere mate dit specifieke type van angst of fobie heeft.

Wat zijn de symptomen van sociale angst

De kenmerken van sociale angst

 • een angst om beoordeeld, bekritiseerd of afgewezen te worden
 • een angst om uitgelachen of anderszins ‘ondermijnd’ te worden
 • zorgen maken over wat andere mensen zouden kunnen denken over jou
 • prestatie angst (rijexamen, school examens, sex enz.)
 • verlegen blaas of paruresis: meestal mannen – die last hebben van verlegen blaas kunnen niet
  plassen in een openbaar toilet
 • faalangst
 • overmatige aandacht geven aan uw persoonlijke uitstraling – gezicht, haar, kleding, schoenen
 • in het algemeen zorgen maken over sociale situaties
 • gestamel / stotteren
 • perfectionisme – een perfectionist (willen) zijn
 • een preoccupatie met je uiterlijk – tanden, haar, make-up, misschien met plastische chirurgie
 • afkeer van autoriteit
 • een afkeer bekeken te worden tijdens het schrijven of het eten
 • een afkeer / angst voor spreken in het openbaar
abstract shapes
abstract shapes

Sociale angst gaat vaak hand in hand met de volgende problemen

 • overmatig blozen
 • overmatig zweten of hyperhidrose (vanwege angst)
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • verlegenheid
 • laag gevoel van eigenwaarde (lage zelfbeeld)
 • gevoelens van minderwaardigheid en / of onzekerheid

 

Er is een oude spreekwoord dat zegt: “een leven in angst is een leven dat maar half geleefd is” en dit is van toepassing op iemand die last heeft van sociale fobie of sociale angst.

Als je sociale angst of sociale fobie hebt, kan je in het beste geval jezelf belemmeren bij het bereiken van je volledige potentieel in het leven. In het ergste geval, kan je je voelen alsof je helemaal niet in staat bent om een ’normaal’ leven te leiden.

Wat zijn de symptomen van sociale angst

Het is vaak voorkomend dat je dan je leven en levensstijl beperkt om situaties waar je specifieke angst symptomen kunt ervaren te vermijden.

Het is goed te herinneren dat je niet geboren bent met een angst om beoordeeld te worden, met een laag zelfwaarde, met een gebrek aan zelfvertrouwen, of met een van de andere symptomen van sociale angst als hierboven vermeld.

Wanneer je lijdt aan sociale fobie of sociale angst is dat niet “hoe of wie je bent”. Je hebt door omstandigheden deze problemen ontwikkeld door een aantal ongemakkelijke en opgekropte gevoelens die je had op een bepaald moment tijdens je ontwikkelingsjaren.

Denk maar eens aan een kindje dat voor het eerst een spreekbeurt moet houden op school. Als dat kindje daar vernederd en uitgelachten wordt omdat hij of zij iets verkeerd doet of zegt, is die situatie misschien de start is van zijn ‘plankenkoorts’.

Volgende keer dat dit kindje een spreekbeurt moet houden, zal hij ongetwijfeld denken aan die eerste keer dat het werd uitgelachten. Dit kindje zal zich misschien al wat meer nerveus voelen dan de eerste spreekbeurt. Met elke spreekbeurt zullen die angsten zich opstapelen, en niet veel later zal het kindje een volledig ontwikkelde plankenkoorts hebben.

abstract shapes
abstract shapes

Sociale angst gaat vaak hand in hand met de volgende problemen

Eens je enige ongemakkelijke gevoelens hebt opgekropt zullen, elke keer dat je daarna iets in je leven ervaart dat je angstig of gestresst maakt – of boos, of vernederd of beschaamd, of beoordeeld doet voelen (zoals gepest worden op school, of een meningsverschil hebben met vrienden of collega’s, of een relatie afbreekt etc) – die opgekropte gevoelens versterkt worden in jou, net zoals het voorbeeld van de spreekbeurt hierboven.

En wat nog meer is, gewoonlijk ontwikkelen we vervolgens echt nutteloze denkpatronen en gedragingen die alles nog erger maken.

Wij zijn gespecialiseerd in een unieke hypnose en hypnotherapie dat de meest effectieve therapie is bekend over de wereld vandaag, om problemen die een emotionele of psychologische aspect in zich hebben te verhelpen.

Hypnose en hypnotherapie helpt je om alle opgekropte emoties los te laten die jouw sociale angst of sociale fobie veroorzaken. Zo kunnen je problemen permanent worden verholpen.

(meer info over sociale angst bij wikipedia)

Het effect

Wat je mag verwachten na een sessie tegen sociale angst

Wij hebben de nodige expertise in huis; zo hebben we maar liefst duizenden mensen net als jou met succes geholpen.

Dit verzekert je van een uiterst effectieve behandeling.

voordelen hypnose sessie 1
afspraak maken hypnose stap 2

Omdat we echte, diepgaande hypnose gebruiken hebben we geen megatrajecten nodig zoals in klassieke psychotherapie.

Zo ben je in enkele sessies bevrijd van je probleem.

De slaagkans van hypnose is maar liefst 93%!

Met klassieke therapie heb je makkelijk 15 tot 20 sessies nodig, met hypnose ben je gemiddeld in drie sessies al geholpen!

voordelen hypnose sessie 3

Verlossingvan sociale angst in drie stappen

Het Free-Your-Mind methode

Stap 1
Afspraak inplannen

Boek drie afspraken in ons online agenda en zet je eerste stap naar bevrijding.

Tip: Laat ongeveer een week ruimte tussen de sessies.

Stap 2
Laten we beginnen

We doen hypnose en ‘resetten’ jouw probleem.

Reeds vanaf de eerste sessie mag je verlichting verwachten!

Stap 3
Bye probleem!

Hallo vrijheid en genieten van het leven!

isa kose

Isa Kose
Hypnotherapeut & Oprichter

Ik geloof dat iedereen het recht heeft om te genieten van hun leven en 100% gelukkig te zijn met zichzelf. 

We staan klaar om jou te verlossen van sociale angst

hypnotherapeuten mobiel

We staan klaar om jou te verlossen van sociale angst

Anneke minnaard hypnotherapeut
Babette van gurp hypnotherapeut
Desiree vergers hypnotherapeut
Laurien schildermans hypnotherapeut
ozlem manav hypnotherapeut
walter callebaut hypnotherapeut

We staan klaar om jou te verlossen van sociale angst

hypnotherapeuten 2

Maak nu een afspraak

Boek makkelijk uw sessies met ons online afsprakensysteem.

pijl

Op sessie tegen sociale angst?

Hier is wat je krijgt...

Hypnose heeft een zeer hoge slaagkans van maar liefst 93% en is hierdoor ultra effectief.

We zijn getraind in meerdere disciplines van hypnotherapie waardoor u de best mogelijke behandeling krijgt.

Met echte hypnose ben je in slechts enkele sessies  geholpen waardoor je sneller én goedkoper af bent dan klassieke therapie.

Tot nu toe hebben we duizenden mensen bevrijd van hun probleem en we kunnen hetzelfde doen voor jou.

Wij hebben een bewezen trackrecord van het bereiken van resultaten voor onze cliënten. Bekijk onze honderden succesverhalen.

Je zal je snel thuis voelen in onze moderne praktijken en zo met een veilig gevoel sneller vooruitgang boeken.

Wij nemen de tijd om onze cliënten te begrijpen en bieden een op maat gemaakte aanpak voor elke unieke situatie.

Wij hebben de hoogste integriteit en houden ons aan strenge ethische richtlijnen bij het uitoefenen van onze praktijk.

Wij garanderen de privacy en vertrouwelijkheid van onze cliënten en behandelen informatie altijd met respect.

Onze hypnotherapie is wetenschappelijk bewezen als effectieve behandeling voor verschillende klachten.

Wij bieden uitstekende klantenservice en zijn altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en onze cliënten te helpen.

Wij beschikken over meerdere locaties, waardoor cliënten de dichtsbijzijnde locatie kunnen kiezen en minder onderweg zijn.

In de pers

We zijn verschenen in

topradio logo
vtm logo
mnm logo
goed gevoel logo
atv logo
Flair logo
in de pers logos

Wat als...

isa kose hypnotiseur

Denk je dat hypnose niet zal werken voor jou?

Ik was eerst een non-believer, maar...

Toen ik op de eerste sessie kwam was ik een non-believer. Maar toen ik thuis kwam had ik totaal geen zin meer in snoep!

Linda – Antwerpen

Aangenaam verrast...

Hypnose, het was niet mijn dada. Nooit in geloofd. Toch maar geprobeerd en ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was.

Wim – Ternat

Maak nu een afspraak

Boek makkelijk uw sessies met ons online afsprakensysteem.

pijl
zelfhypnose actie

Transformeer jezelf met zelfhypnose en breek vrij!

Start nu thuis met je transformatie met
onze unieke zelfhypnose programma’s in slechts enkele minuten per dag!

Ja, geef mij direct toegang!

zelfhypnose actie tablet

Transformeer jezelf met zelfhypnose en breek vrij!

Start nu thuis met je transformatie met
onze unieke zelfhypnose programma’s in slechts enkele minuten per dag!

Ja, geef mij direct toegang!

Naast het verhelpen van sociale angst kan hypnose ook helpen met vermageren. Kijk hiervoor zeker eens naar onze virtuele maagband methode.

mmm...cookies?

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren.